Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig

Lépjen be!

A Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum programja bemutatja a  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás virtuális kiállítóterét.

A megismerésnek ez a módja elősegíti a gyűjteményünkhöz való hozzáférés demokratizálását, oktatási célú felhasználását.
A virtuális kiállítótermünk folyamatosan bővülni fog, hiszen kiemelt cél, hogy a nemzeti közgyűjteményünk digitalizáltan is közvagyon legyen, minél többen ismerhessék meg itt is műtárgyainkat.
A műtárgyak személyes szemrevételezésének mágikus varázsa eltérő élmény természetesen, így mielőbb várjuk az MNG kiállítótermeiben is.

A virtuális kiállítás bejárása során az egyes képekhez háttérinformációkat biztosítunk ezen a felületen oktatási célra, az anyagot folyamatosan bővítjük.

A virtuális térbe történő belépés után a bal egérgomb lenyomásával tudunk körbenézni. A termekben látható fehér kis karikákra lépve egy felugró ablakon láthatjuk a kiállított műveket és a hozzájuk tartozó leírásokat. Ezeket a jobb alsó sarokban elhelyezett gombokkal nagyíthatjuk, a teljes képernyőre is kitehetjük.

A termek közötti átjárót fehér áttetsző „függönyök" jelzik, a rajtuk található számokra kattintva léphetünk át a következő terembe. A bal alsó sarokban található térképet használva is tudunk helyiséget váltani. A MNG logóra kattintva visszatérünk a bemutatkozó oldalra.


A Virtuális Kiállítóterem a Közgyűjteményi Digitális Stratégia jóvoltából valósult meg.


Kivitelező: Art1st, vezető tervező: Taraczky Dániel
Koncepció: Petri Lukács Ádám
A kiállítás kurátorai: Krasznai Réka és Zwickl András Műelemzések: Krasznai Réka, Zwickl András, Hessky Orsolya, Prágai Adrienn, Bellák Gábor, Bán Blanka Külön köszönet: Hauser Judit, Walter Ulrik, Banicz Balázs, Szabadi Magdolna, Petrik Máté, Sepsey Zsófia, Szabadi Judit, Varga Noémi, Vígh Annamária, Perl Cipor, Fonyódi Krisztián